Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskové ragú

Na nápad připravit rychlou verzi boloňského ragú mě přivedla Nigella Lawson. Už v televizi vypadalo skvěle, a když jsem ho uvařila, pochopila jsem, proč se nad ním Nigella rozplývala,“ říká redaktorka Darinka. My dodáváme, že během vánočních příprav vám tahle večeře nejednou vytrhne trn z paty. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Maso

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 125g anglické slaniny, na kostičky
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 500g mletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřového) 
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 75g karamelizované cibule (cibulové marmelády), domácí či kupované
    • 80ml dezertního vína Marsala
    • 400g konzerva sekaných rajčat
    • 75g červené čočky
    • 200ml hovězího vývaru nebo červeného vína
    • 50g čedaru, strouhaného 

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte olej, opečte na něm slaninu a nechte zesklovatět česnek. Přidejte mleté maso a za stálého míchání ho opékejte a vařečkou drťte na kousky. Osolte a opepřete, přidejte karamelizovanou cibuli, marsalu, rajčata z konzervy a čočku, přilijte vývar nebo víno a promíchejte.

Přiveďte k varu, promíchejte, ztlumte plamen a za občasného míchání 10 minut vařte. Dochuťte solí a pepřem, rozdělte na talíře a posypte čedarem.

NĚCO NAVÍC

Podávejte s tortillovými plackami, rýží, těstovinami nebo jen s pečivem. Potřebujete-li do svého jídelníčku propašovat více zeleniny, přidejte k masu ještě nastrouhanou mrkev nebo cuketu (nebo obojí), orestujte a pokračujte dále podle receptu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bleskové ragú s červenou čočkou

Karamelizovaná červená cibule

Přidat komentář