Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové krokety

Domácí bramborové krokety jsou k nezaplacení. Doporučujeme jich udělat rovnou dvojnásobné množství a zamrazit je!

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
27 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT10M
Smažení 0:10
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 200 g vařených brambor (varný typ C)
    • 10 g bramborového škrobu
    • 20 g hrubé nebo polohrubé mouky
    • 1 žloutek
    • sůl
    • olej na smažení

    NA TROJOBAL

    • hladká mouka
    • 1-2 vejce, prošlehané strouhanka

Příprava jídla

1 Zchladlé brambory nastrouhejte na jemném struhadle nebo protlačte pasírovačem na brambory. Smíchejte s moukou, škrobem a žloutkem, osolte a vytvarujte malé kuličky. Dejte je na chvíli ztuhnout do mrazáku – bude se s nimi pak lépe pracovat.

2 Krokety obalte v trojobalu: nejdřív v mouce, tu oklepte a poté krokety obalte v prošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Krok s vajíčkem a strouhankou zopakujte. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.

Pečený lososovitý pstruh s česnekem a špenátem

Ryba se špenátem je klasika, ale se sladkým, v mléce vařeným česnekem je to vyšší liga. V mléce totiž česnek ztratí...
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář