Domácí jsou nejlepší!
Suroviny
slunečnicový olej
na potření
brambory
1
kg
(nejlépe s červenou slupkou), nakrájených na tenké plátky
olivový olej
3
PL
sůl vločková
1
PL
+ k podávání
kmín
1
ČL
chilli sušené
špetka
Na remuládu
majonéza
100
g
pažitka
hrst
nasekaná
cibule nakládaná
2
PL
nasekané
worchestrová omáčka
1
ČL
sůl a pepř
Postup
1
Promíchejte přísady na remuládu a uložte ji do chladničky.
2
Troubu předehřejte na 200°C. Pečicím papírem vyložte dva plechy a slabě je potřete slunečnicovým olejem.
3
Brambory propláchněte vodou a dobře osušte. Dejte je do mísy s olivovým olejem, zarovnanou lžící vločkové soli, kmí- nem a špetkou chilli, dobře promíchejte a rozložte v jedné vrstvě na připravené plechy.
4
Pečte asi 30 minut dozlatova, přičemž v polovině pečení plechy vyměňte a otočte je zpředu dozadu. Vsypte lupínky na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte s připravenou remuládou a posypané vločkovou solí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální zeleninové přílohy(9 receptů)