Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborovo-batátové pyré

Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť.

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 1 kg moučných brambor
    • 1–2 batáty (sladké brambory)
    • asi 200 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce másla
    • 2 snítky tymiánu
    • sůl

     

Příprava jídla

Brambory a batáty oloupejte a překrájejte na kousky. Uvařte doměkka v osolené vodě a sceďte. Rozmixujte je přímo v hrnci tyčovým mixérem anebo vyšlehejte šlehacími metlami. Postupně přilijte smetanu, přidejte máslo a udělejte hladké pyré. Dochuťte jej solí a lístky tymiánu.

NĚCO NAVÍC

Pyré můžete připravit také jen z batátů, v tom případě použijte o trochu méně smetany a počítejte s tím, že pyré bude ještě nasládlejší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kachní bílá polévka

Nadívaná kachna na švestkách

Tvarohový závin s vinnou pěnou

Přidat komentář