Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový guláš s krůtou a paprikou

Tenhle recept je inspirovaný africkou a afroamerickou kuchyní. Namísto krůtích řízků můžete použít i uzené kuře.

Vydání: 2017/10
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Omáčka

Ingredience

    • 5–6 lžic řepkového oleje
    • 600 g krůtích stehenních řízků, nakrájených na kostky
    • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno 
    • 4 rajčata, nakrájená nadrobno
    • 1 lžička česnekového prášku (mletého sušeného česneku)
    • 1 lžička mleté uzené papriky
    • 1/4 lžičky mletého bílého pepře (nebo více, podle chuti, ale buďte opatrní, bílý pepř má specifickou chuť, která ne každému sedne)
    • 1 chilli paprička (nemusí být), nakrájená nadrobno (podle chuti zbavená semínek)
    • 1,2 kg brambor, vydrhnutých, podle potřeby oloupaných a nakrájených na kusy o velikosti sousta
    • 500 ml drůbežího vývaru nebo vody 
    • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
    • 1 střední červená nebo zelená paprika (můžete použít také poloviny zbylé z křupavé snídaně z pánve podle receptu výše), zbavená semínek a nakrájená na proužky
    • sůl (může být i uzená) na dochucení 

Příprava jídla

1 Ve velkém rendlíku nebo v kastrolu rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte maso a cibuli a opékejte 3–4 minuty, aby cibule zesklovatěla a maso ze všech stran mírně zezlátlo. Často míchejte a odškrabujte přípečky ze dna.

2 Přidejte rajčata, česnekový prášek, uzenou papriku, bílý pepř a chilli papričku a 5–7 minut prohřívejte za stálého míchání. Pak přidejte brambory, zalijte vývarem, přiklopte a zvolna vařte asi 6 minut, pak vsypte mrkev a papriku/papriky. Dále duste, až brambory (a maso) změknou. Občas promíchejte. Podle chuti dosolte, chcete-li, použijte uzenou sůl.

NĚCO NAVÍC
V období, kdy rajčata nejsou chutná ani šťavnatá, můžete použít 400 g konzervu krájených rajčat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové placky se sýrem

Celozrnné bramborovo-špaldové noky

Brambory v sýrovém bešamelu

Pečené brambory s karamelizovanou cibulkou

Křupavá snídaně z pánve (hash brown)

Přidat komentář