Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový krém s pečenými paprikami a křepelčími vejci

Přijde vám bramborový krém příliš fádní a nevýrazný? Zkuste ho ozvláštnit pečenými paprikami, křepelčími vejci a petrželkovým olejem! Úspěch zaručen.

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 100g hladkolisté petrželky
    • cca 200ml olivového oleje
    • 2 větší cibule, nakrájené nadrobno
    • 5 stroužků česneku, na tenké plátky
    • 500g brambor (varný typ B či C), oloupaných a pokrájených
    • 2 lžičky lístků čerstvého tymiánu
    • cca 1,5l silného masového vývaru
    • 4 lžíce strouhaného parmazánu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 červené papriky, zbavené semeníku
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 6 křepelčích vajec 

Příprava jídla

1 Petrželku rozmixujte se 100ml olivového oleje a odložte. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, vsypte cibuli a opékejte asi 8 minut dozlatova. Přidejte 3 stroužky česneku a ještě 30 sekund míchejte. Vložte brambory, tymiánové lístky a míchejte dalších 5 minut.

2 Zalijte vývarem a vařte 20 minut doměkka. Rozmixujte dohladka a podle potřeby rozřeďte dalším vývarem (případně zahustěte svařením). Vmíchejte parmazán, 3 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete.

3 Papriky nakrájejte na nudličky a v pánvi na 2 lžících oleje je zprudka opékejte spolu se zbylým česnekem asi 4 minuty. Nechte vychladnout a osolte. Křepelčí vajíčka vložte do vroucí vody a vařte 3 minuty. Sceďte, zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.

4 Polévku prohřejte a rozdělte do talířů. Doprostřed dejte vždy opečené papriky, rozpůlené křepelčí vejce a ozdobte petrželkovým olejem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Uzený jazyk s křenovým dipem a jablečnými povidly

Pečená hovězí žebra s květákovým pyré a červenou řepou

Tvarohové knedlíčky s blumami, nugátem & zakysankou

Luxusní nedělní menu

reklama

Přidat komentář