Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory s brynzou

Májová brynza by měla být čistě ovčí. Když ji neseženete, můžete ji nahradit dobrým farmářským tvarohem, který se k novým bramborám hodí stejně dobře. A bylinkový doprovod obměňujte podle libosti.

Vydání: 2016/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření 0:15
Zelenina

Ingredience

    • cca 300g nových brambor
    • sůl
    • libeček nebo kmín (nemusí být)
    • brynza podle chuti (cca 100g)
    • plátky másla podle chuti
    • bylinky či lupení podle chuti (petrželka, pažitka, kerblík, jarní cibulka, baby špenát, polníček, hlávkový salát...)

Příprava jídla

1 Brambory vydrhněte, ale neloupejte. Vložte je do rendlíku, zalijte studenou vodou, osolte a podle chuti přidejte snítku libečku nebo kmín. Přiveďte k varu a uvařte doměkka; trvá to asi 15 minut (nové brambory jsou hotové rychleji než staré).

2 Uvařené brambory sceďte a podávejte s brynzou, máslem a bylinkami či lupením, popřípadě ještě s hrubozrnnou solí. 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář