Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 14 ks 160g skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2436 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 606 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento džem byl na 6. Apetit pikniku nejprodávanějším produktem na stánku Josefíny Růžičkové (Džemy a marmelády Rose Garden). Až ochutnáte, pochopíte proč! Je totiž opravdu nezapomenutelný!

Suroviny

2 kg
žlutomasá broskev zralá
čerstvě vymačkaná šťáva
levandule 5
citrusový pektin 16 g

Postup

1

Broskve umyjte a spařte vroucí vodou. Po cca 5 minutách je přesuňte do studené vody a pak oloupejte. Oloupané broskve rozpulte, zbavte pecky a nakrájejte na kostičky.

2

Vložte do kastrolu, přidejte citronovou šťávu a umyté květy levandule. Levanduli je lepší natrhat i se stonky a svázat do kytice (jedním ze stonků), aby se vám pak květy lépe vyndávaly.

3

Ovoce za občasného míchání rozvařte na středním ohni. Potom květy levandule vyjměte.

4

Za stálého a intenzivního míchání (nejlépe kovovou metlou) přidejte citrusový pektin smíchaný se 2 lžícemi cukru. Vařte 1 minutu. Potom přidejte zbylý cukr a vařte 7 minut nebo případně i déle, pokud chcete mít džem hustší.

5

Ještě horký džem nalijte do skleniček.

NĚCO NAVÍC

Použijete-li skleničky WECK, dejte umyté sklenice i s víčky a gumičkami před dokončením džemu na 10 minut do trouby rozehřáté na 90-100°C. Po naplnění horkých skleniček horkým džemem se vám víčka krásně chytnou. WECK skleničky neotáčejte víkem dolů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč