Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

Fenykl svědčí trávení, ať už v podobě semínek, bulev či lahůdkových kvítků, označovaných někdy jako ,fenyklový pyl‘. Kromě toho se o něm říká, že pomáhá organismu zvládat horko.

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Chuťovka

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 1 malá bulva fenyklu (asi 150 g), zbavená vnějších lístků, podélně rozpůlená a nakrájená na plátky
    • 1 pěkná bageta, velká ciabatta či jiný dobrý bílý chléb
    • 1x konzerva sardinek (nejlépe pravých!) ve vlastní šťávě nebo v oleji, okapaná 
    • 1/2 červené cibule, nakrájená nadrobno 
    • 1 lžíce nadrobno nakrájené hladkolisté petrželky
    • 1 vrchovatá lžíce jemně nasekaného kopru
    • 1 lžíce citronové šťávy + klínky citronu k podávání
    • 1 lžička bílého vinného octa 
    • 20 ml panenského olivového oleje + na opékání 
    • pečiva sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Máslo rozehřejte a zpěňte v nepřilnavé pánvi. Vsypte fenykl a za stálého míchání opékejte 5 minut doměkka a dozlatova. Odstavte a nechte 5 minut chladnout.

2 Mezitím opečte toustíky z pečiva nakrájeného na plátky (podle potřeby na oleji). 

3 V míse smíchejte fenykl, sardinky, cibuli, petrželku, kopr, citronovou šťávu, ocet a polovinu olivového oleje (nebo méně, podle toho, v čem byly naložené sardinky). Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte na toustících, pokapané dalším olejem a doplněné klínky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatovo-fenyklový gratin

Křupavý ,asijský‘ salát s řapíkatým celerem

Losos s krémovou koprovo-kaparovou omáčkou

Řapíková polévka se slaninou

Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

Přidat komentář