Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bruschetty s jahodami a sýrem

Recept, který pochází z naší kuchařky Léto. Je ale tak boží, že jsme ho museli zařadit i sem!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4-6 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT7M
Opékání 0:07
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 8–12 tenkých šikmých krajíčků rustikální bagety nebo ciabatty
    • 50–60 g másla
    • 5 velkých jahod, nakrájených na kostičky
    • 5 velkých listů bazalky, natrhaných
    • 1 lžička panenského olivového oleje
    • 1/2–1 lžička balzamikového octa podle chuti
    • 2–3 špetky strouhané citronové kůry
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 220 g sýra brie, na tenké plátky

Příprava jídla

1 Krajíčky pečiva namažte z jedné strany máslem.

2 V misce opatrně promíchejte jahody, bazalku, olivový olej a balzamikový ocet. Posypte jemně nastrouhanou citronovou kůrou, osolte a opepřete.

3 Pečivo obraťte namazanou stranou dolů a poklaďte plátky sýra. Na polovinu krajíčků pak rozdělte ochucené jahody. Tyto krajíčky postupně přeneste na nepřilnavou pánev rozehřátou na středním až silném ohni, přiklopte zbylými krajíčky se sýrem tak, aby byly sýrem dolů a máslem navrch, a opékejte 3–4 minuty, zespodu dozlatova.

4 Pak sendviče obraťte a opékejte 2–3 minuty z druhé strany, aby byly opečené dozlatova i z druhé strany a sýr se roztavil. Buďte ve střehu – druhá strana se vždy opéká rychleji. Podávejte teplé.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s kroketami z kozího sýra a jahodovo-makovou zálivkou

Jahodová crostata s tymiánem

Jahodový chia džem

Jahodový míša do skleničky

Jahodový džem s vanilkou a limetou

Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou

Přidat komentář