Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brusinkový krambl

Sladkokyselé brusinky, které jsou plné vitaminů, jsou na zimu ideální, a navíc spolu s křupavou drobenkou jim to moc sluší – zvláště když k nim přidáte ještě smetanu nebo vanilkovou zmrzlinu. 

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 5 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Koláč

Ingredience

    • 1kg čerstvých nebo mražených (předem povolených) amerických brusinek
    • 1 biopomeranč, kůra nastrouhaná najemno, šťáva vymačkaná
    • med podle chuti
    • 150g hladké mouky
    • 150g třtinového cukru
    • 150g másla, vychlazeného, nakrájeného na kostky
    • moučkový cukr na poprášení 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Brusinky dejte do menšího rendlíku, přilijte pomerančovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte 2 minuty, pak odstavte z plotny a oslaďte medem. Rozdělte do zapékacích misek (my jsme použili 5 misek o průměru 13cm) a nechte vychladnout.

2 Mouku smíchejte v míse s cukrem a pomerančovou kůrou. Přidejte máslo a vše promněte prsty, aby vznikla pěkná drobenka. Pracujte rychle, aby máslo příliš nezměklo. Směs rozdělte do misek s vychladlými brusinkami a dejte do trouby. Po 10 minutách ztlumte teplotu na 180°C a pečte ještě 15 minut. Podávejte horké, poprášené moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC

Při slazení myslete na to, že brusinky jsou opravdu kyselé, a tak medem nešetřete. S kramblem si můžete vyhrát, pokud ho chystáte k snídani, přidejte do drobenky ovesné vločky a podávejte ho s hustým jogurtem. Budete-li krambl podávat jako dezert, přimíchejte do drobenky oříšky a vylepšete jej kopečkem vanilkové zmrzliny nebo vanilkovou omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Banánová žemlovka

Brownies na lžičku

Jablečný páj se zázvorem a oříškovou pokličkou

Citronový pudink

Někdo to rád horké!

reklama

Přidat komentář