Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bulgurový tabbouleh s kadeřávkem

Celé odpoledne zaděláváte těsto na cukroví a pečete. V kuchyni to krásně voní, jenomže vy nemůžete sladké ani vidět, natož večeřet... Dejte si tenhle svěží salát plný zdravých zimních surovin. 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT6M
Vaření 0:06
Salát

Ingredience

    • 150g bulguru
    • 2 malá vejce
    • 60g mladého kadeřávku, nakrájeného nahrubo (viz Něco navíc)
    • 20g lískových oříšků, opražených a nakrájených nahrubo
    • 1 mrkev, na tenké nudličky
    • 3 jarní cibulky, nakrájené nahrubo
    • 50g zrnek z granátového jablka
    • 1 lžička sušených drcených chilli papriček
    • šťáva z 1 citronu

    NA ZÁLIVKU

    • 100ml řeckého jogurtu
    • šťáva a kůra z 1 citronu
    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžíce nasekaného kopru
    • 1 lžíce nasekané máty
    • 1/4 stroužku česneku, drcená
    • mořská sůl 

Příprava jídla

1 Dejte bulgur do mísy a zalijte 125ml vroucí vody. Promíchejte, zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte 10–15 minut odpočívat, až bude bulgur al dente.

2 V rendlíku přiveďte k varu vodu, opatrně vložte vejce a vařte 5–6 minut. Slijte, zchlaďte studenou vodou, oloupejte a překrojte napůl.

3 Všechny přísady na zálivku rozmixujte dohladka se 2 lžícemi vody a osolte. Hotový bulgur načechrejte vidličkou a přidejte zbývající přísady kromě vajec. Vlijte zálivku a promíchejte. Ozdobte vejci a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Pokud neseženete mladý kadeřávek, který se dá dát do salátu rovnou, prolijte ho na sítu vroucí vodou nebo ho krátce prohoďte v pánvi na olivovém oleji. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny zapečené se směsí sýrů

Kroupová polévka se slaninou a žampiony

Kořeněný tažín

Tvarohová štóla s brusinkami

Jablečný punč s proseccem

reklama

Přidat komentář