Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cajunská smažená rýže s krevetami

Opékaná rýže nemusí pocházet jen z Asie, skvělé pokrmy tohoto typu se najdou i na jihu Spojených států nebo v Karibiku. Tenhle recept s krevetami oceníte jak pro bleskovou přípravu, tak pro výbornou chuť. 

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená na čtvrtky a pak na plátky
    • 1 zelená paprika, na kostičky
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 100g loupaných krevet s ponechaným ocáskem
    • 2 lžičky tymiánových lístků nebo 1/2 lžičky sušeného tymiánu
    • 2 lžičky lístků oregana nebo 1/2 lžičky sušeného
    • 1/4 lžičky mleté sladké papriky
    • špetka sušených drcených chilli papriček (nebo podle chuti)
    • 300g vařené rýže basmati
    • mořská sůl 

Příprava jídla

1 V pánvi na oleji opékejte cibuli a papriku 5 minut, až změknou. Přidejte česnek a krevety a opékejte zhruba minutu. Vmíchejte bylinky a koření, vsypte vařenou rýži a promíchejte a prohřejte. Osolte podle chuti a ihned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelizované vepřové s nudlemi

Bleskový sendvič croque madame

Žluté kari s treskou a špenátem

Čočková polévka s chorizem

Vepřové plátky à la saltimbocca

reklama

Přidat komentář