Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Casoncelli

Máslem zjemněné a vínem vylepšené těsto na tradiční lombardské těstoviny. My jsme do nich dali mandlovo-čokoládovou náplň a místo vaření jsme je strčili do trouby. Výsledkem jsme nadšení!

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 2 velké plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví

Ingredience

    • 500g hladké mouky + na vál
    • 500g másla, změklého
    • 2 vejce
    • 2 lžíce bílého vína
    • moučkový cukr na poprášení

    NA NÁPLŇ

    • 300g oloupaných a zlehka opražených mandlí
    • 190g krupicového cukru
    • strouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 150g tmavé čokolády, nalámané

Příprava jídla

1 Do mísy prosejte mouku, přidejte máslo, vejce a víno. Začněte hníst a postupně vypracujte měkké, nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce hodinu odpočívat. 

2 Všechny přísady na náplň dejte do robotu a promixujte na hladkou pastu. Nechte ji vychladit. Pak vytvarujte váleček o průměru 1cm a z něj odkrajujte 1,5cm dlouhé kousky. Troubu předehřejte na 180°C.

3 Nyní se pusťte do přípravy mušliček. Těsto vyválejte co nejtenčeji, nejlíp to jde přes potravinářskou fólii. V přibližně 2cm rozestupech na ně vyskládejte náplň a těsto rozkrájejte rádýlkem. Přehněte kolem náplně, přitiskněte a mušličky skládejte na plech. Pečte je asi 10 minut dozlatova. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Madlenky

Shortbread

Išlské dortíčky

Melomakarona

Domácí Oreo

Vánoční pečení v Čechách i ve světě

reklama

Přidat komentář