Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Červenořepná polévka s rajčaty

Když se řekne polévka v souvislosti s řepou, skoro každý si vybaví boršč. Řepa ale vyniká i v krémových variacích.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Polévka

Ingredience

    • cca 600 g červené řepy, oloupané
    • 2 lžíce řepkového nebo olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • 1 litr zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • balzamikový ocet na dochucení
    • sůl, čerstvě mletý pepř a sušený tymián na dochucení
    • 1 stroužek česneku, drcený

    K PODÁVÁNÍ

    • bílý jogurt nebo zakysaná smetana
    • balkánský sýr nebo feta, rozdrobený
    • strouhaný čerstvý křen
    • hladkolistá petrželka nebo pažitka na ozdobení

Příprava jídla

1 Červenou řepu nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle (vezměte si rukavice). Na oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli opékejte. Vlijte rajčata a vývar a vařte asi 15 minut.

2 Polévku opatrně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte balzamikovým octem, solí, pepřem, trochou sušeného tymiánu a česnekem.

3 Rozdělte do hrnků či misek, přidejte kopeček jogurtu nebo smetany – polévku krásně zjemní. Podávejte s rozdrobeným sýrem a nastrouhaným křenem, ozdobené petrželkou nebo pažitkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Focaccia s červenou řepou a kozím sýrem

Řepné burgery s ovesnými vločkami

Dušené hovězí s řepou

Řepné ,pelmeně‘ s koprem a zakysanou smetanou

Zapékaná řepa dvou barev s tuřínem a ředkví

Červená pšenice s červenou řepou

Přidat komentář