Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červenořepná polévka s rajčaty

Červenořepná polévka s rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červenořepná polévka s rajčaty

3.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 944 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 124 g
Tuky 28 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se řekne polévka v souvislosti s řepou, skoro každý si vybaví boršč. Řepa ale vyniká i v krémových variacích.

Suroviny

oloupané
olivový olej 2 PL
nebo řepkový
nakrájená nadrobno
vývar zeleninový 1 l
nebo drůbeží
balzamikový ocet
na dochucení
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
tymián sušený
na dochucení
česnek 1 stroužek
drcený
K PODÁVÁNÍ
lze nahradit zakysanou smetanou
lze nahradit fetou, rozdrobený
strouhaný čerstvý
petrželka
lze nahradit pažitkou, na ozdobení

Postup

1

Červenou řepu nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle (vezměte si rukavice). Na oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli opékejte. Vlijte rajčata a vývar a vařte asi 15 minut.

2

Polévku opatrně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte balzamikovým octem, solí, pepřem, trochou sušeného tymiánu a česnekem.

3

Rozdělte do hrnků či misek, přidejte kopeček jogurtu nebo smetany – polévku krásně zjemní. Podávejte s rozdrobeným sýrem a nastrouhaným křenem, ozdobené petrželkou nebo pažitkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč