Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Česká bageta

Popis receptu: 

Protože můj syn miluje bagety, snažím se mu ukázat rozdíl mezi domácím jídlem a průmyslovou výrobou potravin. A zde se mi to stoprocentně povedlo. Dnes si můj kluk bagetu spíše udělá, než aby si ji koupil, ale ani tomu se stále nebrání. Rozdíl ho však vždy šokuje a je zřejmé, že nastane doba a na kupovanou bagetu ani nepohlédne.

Autor: Ivo Buch
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Bageta tmavá, 200 g pečeného bůčku, kysané zelí, křen, tatarská omáčka, zakysaná smetana, hořčice, nakládaná okurka, sůl, pepř, mletá paprika, 1 cibule, voda

Příprava jídla

Bůček osolíme, opepříme, opaprikujeme, okmínujeme. Přidáme 1 cibuli, podlijeme troškou vody a dáme péci. Bagetu rozkrojíme a pomažeme tatarskou omáčkou zjemněnou smetanou. Bagetu pak poklademe plátky vychladlého bůčku. Maso potřeme hořčicí. Navrch navršíme kysané zelí důkladně zbavené vody. Posypeme strouhaným křenem a poklademe kolečky sterilované okurky. Přiklopíme druhou půlkou bagety. Zabalíme do folie a dáme na hodinku do lednice. Poté podáváme s vychlazenou dvanáctkou. 

Přidat komentář