Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Česnekové kuře s rukolovou zálivkou

I obyčejné kuře se dá připravit s velkou parádou! Zkuste třeba česnekové...

Vydání: 2016/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Kuře

Ingredience

    • 3 malé palice česneku, stroužky rozdělené
    • 4 lžíce másla
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 kuře, podélně přepůlené (viz Něco navíc)

    RUKOLOVÁ ZÁLIVKA

    • 2 hrsti rukoly, nasekané nadrobno
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 60ml panenského olivového oleje + na česnek

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Neoloupané stroužky česneku vsypte v jedné vrstvě do pekáče a pokropte 1–2 lžícemi olivového oleje, přidejte 2 lžíce másla a osolte a opepřete. Půlky kuřete potřete zbylým máslem a rovněž osolte a opepřete. Položte na česnek. Pečte přiklopené 1 hodinu. Odklopte, česnek rozhrňte do stran a pečte další půl hodiny doměkka a dozlatova, podle potřeby podlijte vodou.

2 Mezitím promíchejte přísady na rukolovou zálivku, osolte a opepřete. Podávejte s kuřetem a stroužky pečeného česneku.

NĚCO NAVÍC

Kuře podélně přepulte. Řez veďte na prsou z jedné strany prsní kosti. Obraťte a vyřízněte páteř. Tu můžete zamrazit a později použít třeba na kuřecí vývar. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené jarní kuřátko s estragonem a citronem

Bylinkové pečené kuře s bramborami

Portugalské paprikové kuře

Lepkavé kuře se sójovou omáčkou a zázvorem

28x pečené kuře

Přidat komentář