Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Česnekovo-pažitkové máslo

Ochucené máslo můžete mít v mrazáku v pohotovosti – hodí se na steaky i na brambory.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Pomazánka

Ingredience

    • 125 g másla, změklého
    • 40–50 g strouhaného parmazánu
    • 3–4 lžíce najemno nasekaného mléčného česneku (bílé i světlejší zelené části), viz Něco navíc
    • 1 lžíce nasekané pažitky
    • 1/4 lžičky mořské soli (nebo podle chuti)
    • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře (nemusí být)
    • špetka drceného sušeného chilli (nemusí být)
    • čerstvý bílý chléb, nakrájený na plátky a opečený k podávání
    • pažitkové květy na ozdobení (nemusí být)

Příprava jídla

1 V misce utřete máslo, parmazán, česnek, pažitku, sůl a podle chuti pepř a chilli.

2 Namažte rovnou na tousty nebo zabalte do několika vrstev potravinářské fólie a zamrazte na později. Před podáváním můžete ozdobit pažitkovými kvítky, máte-li je k dispozici.

NĚCO NAVÍC
Na trzích teď můžete koupit mléčný (mladý) česnek v různých stadiích vyzrálosti. Ten nejmladší se vzrůstem podobá přerostlým jarním cibulkám a je mimořádně šťavnatý.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborovo-pažitková polévka

Špaldové noky s míchanými vejci a pažitkovým pestem

Přidat komentář