Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chilli-paprikové krevety

Uzená paprika dodá krevetám kouřový nádech, ale můžete použít i jen tu sladkou.

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT4M
Opékání 0:04
Maso

Ingredience

    • 60ml olivového oleje
    • 1 lžíce mleté uzené papriky
    • 1 lžíce mleté sladké papriky
    • 1 lžička drcené sušené chilli papričky
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 24 nepředvařených krevet, vyloupaných (popřípadě s ponechaným ocáskem)
    • klínky limety a avokáda + koriandr a zakysaná smetana k podávání

Příprava jídla

1 Olivový olej, uzenou i sladkou papriku, sušené chilli, česnek a citronovou šťávu smíchejte v misce. Vložte krevety, obalte je ve směsi a 1 hodinu marinujte v chladničce. Grilovací pánev rozehřejte na silném ohni a opékejte na ní krevety z každé strany 1–2 minuty, aby se prohřály a zrůžověly. Podávejte s chilli tortillami, salsou, plněnými papričkami, avokádem, koriandrem, zakysanou smetanou a klínky limety. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chilli tortilly

Černofazolovo-rajčatová salsa

Papričky jalapeños se sýrem, obalované v polentě

Mexické placičky s fazolemi a quinoou

Fajitas

Ceviche

Margarita a kubánské mojito

Fandíme aneb 20 receptů k povzbuzování!

reklama

Přidat komentář