Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čínské houby s rýží

‚Rizoto‘ v čínském podání nabízí nejen sladce kořeněnou chuť, ale díky čínským houbám i blahodárné účinky. Čím více druhů hub, tím větší bude zážitek! 

Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 5cm kus čerstvého zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno
    • 300g směsi asijských hub (hlíva královská, ale i ústřičná, šiitake, enoki apod.; v nabídce je mívá Tesco, občas bývají k dostání i u pěstitelů hub na trzích nebo v prodejnách asijských potravin)
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 3 hvězdičky badyánu
    • 200g jasmínové rýže
    • 60ml ústřicové nebo sójové omáčky
    • 60ml rýžového vína shaoxing 

Příprava jídla

1 Ve středním rendlíku rozehřejte olej a opečte na něm cibuli a zázvor doměkka. Pak přidejte houby, česnek a badyán a opékejte je dozlatova; stačí asi 4 minuty.

2 Vmíchejte rýži, přilijte ústřicovou omáčku, rýžové víno a 1/2 litru vody. Přiveďte k varu, ztlumte oheň, přiklopte a vařte 10–15 minut do změknutí rýže. Promíchejte a podávejte třeba se zelíčky pak čoi připravenými podle následujícího receptu:

Zelí pak čoi s omáčkou z černých fazolí

Rafinovaná příloha i bezmasý chod, který připravíte během čtvrt hodiny. Podávat ho můžete k rizotu,...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelí pak čoi s omáčkou z černých fazolí

Pošírované kuře ochucené po čínsku

Pečený bůček s bochánky vařenými v páře

Smažené banány s jasmínovým sirupem

Jedinečné menu pro čínský nový rok!

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!

Přidat komentář