Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

Svěží citronová kolečka plná voňavého krému nám učarovala na první ochutnání!

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Více než hodinu
+ odležení těsta
PT7M
Pečení 0:07
Cukroví

Ingredience

    • 210 g hladké mouky
    • 70 g moučkového cukru
    • 140 g másla, změklého
    • 2 žloutky
    • 1 lžička citronové kůry, strouhané najemno

    NA KRÉM

    • 125 g másla, změklého
    • 60 g moučkového cukru
    • 25 ml citronové šťávy
    • 25 ml tuzemáku

    NA POLEVU A OZDOBENÍ

    • 100 g moučkového cukru
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžičky tuzemáku
    • lyofilizované (mrazem sušené) maliny

Příprava jídla

1 Z mouky, cukru, másla, žloutků a citronové kůry vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.

2 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte na plát o síle 3–4mm, vykrájejte z něj koleč- ka a skládejte je na plech. Dejte do trouby a pečte asi 7 minut do zrůžovění. Nechte vychladnout.

3 Na krém vyšlehejte máslo s cukrem do pěny a poté zašlehejte rum a citronovou šťávu. Hotovým krémem slepujte kolečka. Dejte je alespoň na 30 minut vychladit do lednice.

4 Na polevu prošlehejte moučkový cukr s citronovou šťávou a rumem. Vzniklou polevou potřete povrch slepeného cukroví a ozdobte drcenými lyofilizovanými malinami. Nechte zatuhnout. Skladujte v lednici.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové knoflíky s lískovými oříšky

Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

Pohankové linecké karty s mandlemi

Košíčky s karamelovým krémem

Nepečené arašídové kuličky

Stříkané cukroví

Máciny čokoládové řezy

Pečeme cukroví

Přidat komentář