Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronový pudink

Má lahodnou chuť, svěží vůni a křupavou krustičku. Garantujeme vám, že se do něj zamilujete po první lžičce! 

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč

Ingredience

    • 28g másla + na vymazání forem
    • 225g krupicového cukru
    • 3 vejce, žloutky a bílky oddělené
    • 1 lžíce nastrouhané kůry z biocitronu
    • 30g hladké mouky
    • špetka soli
    • 250ml mléka
    • 50ml citronové šťávy 
    • moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175°C a máslem vymažte 4–6 zapékacích mističek nebo žáruvzdorných hrníčků.

2 Dejte stranou 2 lžíce cukru a zbylý vsypte do mísy. Přidejte změklé máslo a prošlehejte, přidejte po jednom žloutky a vždy pečlivě zašlehejte. Přisypte citronovou kůru, mouku a sůl, zašlehejte a vmíchejte mléko a citronovou šťávu.

3 Bílky šlehejte, a jakmile zbělají, přisypte zbylý cukr. Ušlehejte do pevného sněhu, přesuňte ho do mísy k našlehané žloutkové směsi a jemně promíchejte tak, aby se všechno spojilo, ale zůstalo nadýchané.

4 Hotovou hmotu rozdělte do zapékacích mističek. Ty postavte do plechu s vyšším okrajem a kolem nalijte vroucí vodu, aby sahala asi do poloviny výšky forem. Plech dejte do trouby a pečte 30–45 minut (záleží na tom, jak velké mističky použijete). Pudinky by měly mít pěknou pevnou krustičku, upečenou dozlatova.

5 Hotové pudinky vyjměte a nechte asi 10 minut zchladnout, posypte moučkovým cukrem a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Banánová žemlovka

Brownies na lžičku

Brusinkový krambl

Jablečný páj se zázvorem a oříškovou pokličkou

Někdo to rád horké!

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept je výborný, jen po vyndání z trouby mi klesl
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Petro,
není důvod k obavám. Pudinky, suflé, nákypy a podobné dezerty po vyndání z trouby vždy trouchu klesnou. Samozřejmě neznáme rozsah poklesu, ale pokud to bylo "jen trochu" a chuťově byl v pořádku, tak by to určitě nemělo být na závadu :-).

Přidat komentář