Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citrusové kuře s grilovaným avokádem

Citrusové kuře s grilovaným avokádem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1639 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 156 g
Tuky 88 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výhodou téhle úpravy je dokonale rovnoměrně propečené kuře s krásně zlatavou kůžičkou. Nebudete se prát jen o křidýlka – senzačně křupavé bude celé!

Suroviny

kuře 1 ks
menší, cca 1,3 kg
na klínky
česnek 4 stroužky
neoloupaný
olivový olej 1 PL
velké nebo 2 menší, zbavané pecky, na klínky
klínky, k podávání
polníček 1 hrst
k podávání
Na marinádu
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
hořčičné semínko 1 ČL
česnek 1 stroužek
nasekaný nadrobno
med 6 PL
tekutý
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Kuře položte hřbetem nahoru, odřežte přečnívající kůži na krku a odstřihněte nebo vyřízněte páteř. Řez veďte po obou stranách páteře. Odstraňte i vidlicovou kost. Pak kuře obraťte prsíčky nahoru a dlaní ho roztlačte úplně naplocho. Odstřihněte poslední článek křídel a zasuňte je směrem dolů. Ze stran zajistěte předem namočenými zaostřenými špejlemi.

2

Smíchejte všechny přísady na marinádu a potřete s ní kuře všude, i ve všech záhybech, zbytek marinády uchovejte. Kuře vložte do ploché nádoby a nechte marinovat v lednici minimálně 4 hodiny.

3

Troubu předehřejte na 200°C, případně roztopte gril. Do pekáčku rozložte cibuli a česnek, navrch položte kuře kůží nahoru a pečte je dozlatova 45 minut. Kdyby kuře příliš rychle tmavlo, zakryjte je alobalem a nechte odkryté až na posledních 15 minut. Během pečení přelévejte vypečenou šťávou.

4

Mezitím avokádo potřete odloženou marinádou a krátce zprudka opečte na grilu nebo grilovací pánvi. Zbytek marinády svařte v rendlíku do sirupovité konzistence. Kuře podávejte se svařenou marinádou, pečenou cibulí a česnekem, grilovaným avokádem, polníčkem, klínky citronu a řeckým jogurtem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč