Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 395 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 27 g
Tuky 18 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do cizrnového salátu můžete opéct i jinou pevnou rybu (např. tresku nebo halibuta) nebo krevety.

Suroviny

olivový olej 1 PL
panenský, + na lososa
hořčičné semínko 1 ČL
fenyklová semínka 1 ČL
drcená, sušená
česnek 2 stroužek
na plátky
2 g
konzerva cizrny scezená, propláchnutá
jarní cibulka 2 ks
najemno
máta hrst
nahrubo
bazalka hrst
nahrubo, + na ozdobu
losos 2 g
bez kůže
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V pánvičce na oleji opékejte hořčičné semínko (zhruba minutu), až začne praskat. Pak přidejte fenykl, chilli a česnek, míchejte a opékejte ještě zhruba 30 sekund. Přidejte cizrnu, promíchejte a vypněte. Vsypte do mísy a nechte vychladnout.

2

Pak přimíchejte jogurt, citronovou šťávu, jarní cibulku, mátu a bazalku a osolte.

3

Lososa nakrájejte na kostky velikosti sousta a osolte i opepřete. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm lososa ze všech stran, aby uvnitř zůstal ještě tmavě růžový a hezky šťavnatý. Kousky ryby rozložte na salát, ozdobte bazalkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč