Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cizrnový salát s jogurtem a lososem

Do cizrnového salátu můžete opéct i jinou pevnou rybu (např. tresku nebo halibuta) nebo krevety.

Vydání: 2016/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Salát

Ingredience

    • 1 lžíce panenského olivového oleje + na lososa
    • 1 lžička hořčičných semínek
    • 1 lžička fenyklových semínek
    • 1/4 lžičky drcené sušené chilli papričky
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 2x 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
    • 200g hustého řeckého jogurtu
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 2 jarní cibulky, nakrájené najemno
    • hrst mátových lístků, nahrubo
    • hrst bazalkových lístků, nasekaných nahrubo + na ozdobení
    • 2x 200g filet lososa bez kůže 
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 V pánvičce na oleji opékejte hořčičné semínko (zhruba minutu), až začne praskat. Pak přidejte fenykl, chilli a česnek, míchejte a opékejte ještě zhruba 30 sekund. Přidejte cizrnu, promíchejte a vypněte. Vsypte do mísy a nechte vychladnout. 

2 Pak přimíchejte jogurt, citronovou šťávu, jarní cibulku, mátu a bazalku a osolte.

3 Lososa nakrájejte na kostky velikosti sousta a osolte i opepřete. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm lososa ze všech stran, aby uvnitř zůstal ještě tmavě růžový a hezky šťavnatý. Kousky ryby rozložte na salát, ozdobte bazalkou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vietnamský salát s grilovaným masem

Kuřecí salát s avokádem

Rajčatový salát s chlebem a chorizem

Kuskusový salát s grilovanou zeleninou

Syté & pestré saláty

reklama

Přidat komentář