Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty

„Mám ráda klasickou čočkovou polévku, kterou vaří moje mamka, ale zamilovala jsem si i italskou verzi,“ napsala nám čtenářka a blogerka Kristýna Šostaričová. 

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 - 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ námáčení
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 300 g čočky, předem namočené
    • 2 mrkve, očištěné
    • 1 petržel, očištěná
    • 1/4 bulvy celeru, očištěná
    • 1,8 litru zeleninového vývaru
    • 2 snítky tymiánu
    • 2 bobkové listy
    • 3 stroužky česneku, oloupané
    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • 70 g konzerva italského rajčatového protlaku (bez cukru)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce aceto balsamico
    • 4 lžíce olivového oleje
    • hrst lístků petrželky 

Příprava jídla

1 Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte na malé kostičky. Čočku slijte a zalijte vývarem, přidejte tymián, bobkové listy a stroužky česneku. Vařte zakryté na mírném ohni 15 minut.

2 Z polévky vylovte česnek, stonky tymiánu a bobkové listy. Česnek rozmačkejte a vraťte do hrnce. Přidejte mrkev, petržel, celer, konzervu rajčat a konzervu protlaku. Vařte 15 minut pod pokličkou.

3 Mezitím nasekejte petrželku. Osolte a opepřete, vmíchejte balsamico, olivový olej a petrželku. Polévku podávejte horkou, nejlépe s čerstvou křupavou bagetou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka frantoiana

Fazolová polévka s klobásou

Provensálská polévka

Hustá čočková polévka

Polévka je grunt!

Zamilujte si luštěniny

50 polévek na zahřátí

Recepty se spoustou zeleniny

Komentáře

Obrazek uzivatele
Pro velký úspěch uvařeno 2x během jednoho týdne, příbuzenstvo spokojený :)

Přidat komentář