Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty

„Mám ráda klasickou čočkovou polévku, kterou vaří moje mamka, ale zamilovala jsem si i italskou verzi,“ napsala nám čtenářka a blogerka Kristýna Šostaričová. 

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 - 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ námáčení
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 300g čočky, předem namočené
    • 2 mrkve, očištěné
    • 1 petržel, očištěná
    • 1/4 bulvy celeru, očištěná
    • 1,8 litru zeleninového vývaru
    • 2 snítky tymiánu
    • 2 bobkové listy
    • 3 stroužky česneku, oloupané
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 70g konzerva italského rajčatového protlaku (bez cukru)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce aceto balsamico
    • 4 lžíce olivového oleje
    • hrst lístků petrželky 

Příprava jídla

1 Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte na malé kostičky. Čočku slijte a zalijte vývarem, přidejte tymián, bobkové listy a stroužky česneku. Vařte zakryté na mírném ohni 15 minut.

2 Z polévky vylovte česnek, stonky tymiánu a bobkové listy. Česnek rozmačkejte a vraťte do hrnce. Přidejte mrkev, petržel, celer, konzervu rajčat a konzervu protlaku. Vařte 15 minut pod pokličkou.

3 Mezitím nasekejte petrželku. Osolte a opepřete, vmíchejte balsamico, olivový olej a petrželku. Polévku podávejte horkou, nejlépe s čerstvou křupavou bagetou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka frantoiana

Fazolová polévka s klobásou

Provensálská polévka

Hustá čočková polévka

Polévka je grunt!

Zamilujte si luštěniny

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Pro velký úspěch uvařeno 2x během jednoho týdne, příbuzenstvo spokojený :)

Přidat komentář