Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové minicheesecaky

Tahle koleda zmizí dřív, než ji stačíte dozdobit.

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 12 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Chuťovka

Ingredience

    • balíček čokoládových sušenek (například kakaové bebe, Zlaté derby anebo čokoládové věnečky)
    • cca 100 g másla, rozpuštěného
    • 500 g ricotty
    • 3 vejce, prošlehaná
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 200 g hořké čokolády, rozpuštěné
    • 125 g moučkového cukru
    • malá čokoládová vajíčka na ozdobu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Sušenky dejte do plastového sáčku a pomocí válečku je podrťte. Pak přesypte do mísy. Postupně k nim přidávejte máslo tak, aby vznikla hmota připomínající drobenku (každé sušenky pojmou jiné množství tuku). Směs rozdělte na dno papírových košíčků a prsty ji upěchujte.

2 Na náplň prošlehejte ricottu, vejce, vanilkový extrakt, čokoládu a moučkový cukr. Směs rozdělte do papírových košíčků. Párkrát formou na muffiny klepněte o pracovní desku (tak vyženete vzduchové bubliny) a dejte do trouby. Pečte 30 minut, poté vyjměte a do každého ještě teplého minicheesecaku vmáčkněte tři barevná vajíčka. Nechte vychladnout.

NĚCO NAVÍC

Minicheesecaky můžete upéct až 3 dny předem.

ZKUSTE I JINOU PŘÍCHUŤ

Vanilkové minicheesecaky

  • 100 g másla, rozpuštěného
  • balíček máslových sušenek
  • 500 g ricotty
  • 100 g moučkového cukru
  • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
  • 1–2 lžíce citronové šťávy
  • 2 vejce + 2 žloutky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300 ml smetany ke šlehání, 40%

1 Předehřejte troubu na 150 °C, připravte si košíčky a základ na cheesecake ze sušenek a másla (viz recept nahoře).

2 Ricottu prošlehejte s cukrem, citronovou kůrou a šťávou, vejci, žloutky a vanilkovým extraktem. V jiné míse vyšlehejte smetanu, až se začnou tvořit měkké špičky. Pak ji opatrně vmíchejte k ricottové směsi. Směs rozdělte do papírových košíčků, zbavte ji vzduchových bublin a dejte péct do trouby. Pečte 30 minut, potom troubu vypněte, neotevírejte a nechte v ní cheesecaky dojít a vychladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční sušenky

Vajíčkový sendvič klasik

Sendvič s kuřecím masem a kari pomazánkou

Sladké Velikonoce!

10x hříšná čokoláda

Přidat komentář