Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketové placičky s haloumi

Hotové jsou v cuku letu a nejlépe se hodí na posezení na zápraží – dokonalý letní rychlooběd nebo večeře.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT12M
Smažení 0:12
Zelenina

Ingredience

    • 500 g cukety, nastrouhané nahrubo
    • 250 g sýra haloumi, nastrouhaného nahrubo
    • 1 cibule, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
    • 3 hrsti nasekaných mátových lístků
    • 1 vejce
    • 150 g hladké mouky (může být i špaldová)
    • mletý či drcený římský kmín (pár špetek)
    • arašídový nebo jiný rostlinný olej vhodný na smažení
    • vločková sůl a čerstvá máta k podávání
    • zakysaná smetana nebo hustý bílý jogurt, smíchané s bylinkami (může být i trocha najemno nastrouhané křehké cukety) k podávání

Příprava jídla

1 V míse promíchejte nastrouhanou cuketu, sýr a cibuli plus mátu. Uprostřed udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce. Zlehka promíchejte. Vsypte mouku, okořeňte římským kmínem, podle chuti osolte (pozor, sýr haloumi je slaný!) a dobře promíchejte.

2 V hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejte cca 3 cm vrstvu oleje. Z těsta odebírejte pořádné hrsti (necelých 100 ml) a tvarujte z nich silné placičky (těch by mělo být celkem 12). Po 4 kusech je vkládejte do oleje. Smažte 4 minuty dozlatova a aby byly uvnitř propečené, v půlce vždy obraťte. Děrovanou sběračkou vyndavejte na papírové utěrky. Zopakujte ještě se dvěma dávkami do spotřebování veškerého těsta.

3 Usmažené placičky podávejte posypané vločkovou solí a s ochucenou smetanou nebo jogurtem s bylinkami, popřípadě i trochou strouhané cukety.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z cuketových květů

Kuřecí stehna s cuketovou nádivkou & cuketovo-rajčatovým salátem

Lasagne s cuketami, lososem a bešamelem

Spirálový zeleno-žlutý cuketový koláč

Cuketové jednohubky s bazalkovým pestem

Burgery s cuketovým relishem

Cuketová buchta

Přidat komentář