Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Daňčí klobásy

Recept na tyhle klobásky Paul Day vymyslel speciálně pro únorové vydání Apetitu!

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Na cca 3 kg klobásek
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
P

Ingredience

    • 1,4 kg daňčího masa (směs ramínka a boku)
    • 1,2 kg vepřového boku bez kůže
    • 125 g sušených hříbků
    • 180 ml kvalitního červeného vína
    • 12 g soli
    • 1 g čerstvě mletého černého pepře
    • 1 g čerstvého rozmarýnu, nasekaného
    • 1 g čerstvého tymiánu, nasekaného
    • 1 g čerstvé šalvěje, nasekané
    • 125 g strouhanky
    • vepřová střívka, očištěná a připravená k plnění (viz Domácí klobásky krok za krokem)

Příprava jídla

1 Maso spolu s bokem dvakrát umelte na střední hrubost.

2 Sušené hřiby zalijte vínem a nechte je nasáknout. Potom je slijte a nakrájejte nahrubo.  

Maso promíchejte se solí, kořením, bylinkami, strouhankou, hříbky a vínem, pořádně promněte, upěchujte do mísy a dejte chladit. 

Připravenou směs naplňte do vepřových střívek, zmáčkněte v místě, kde se budou klobásky dělit, a dejte chladit. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí klobásky Františka Kšány ml.

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

Klobásky Cumberland Christophera Robertsona

Minestrone s klobáskami

Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou

Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince

Snídaně v anglickém stylu

REKLAMA

Přidat komentář