Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Daňčí roštěnky po burgundsku

Dančí maso je chutné, křehké a šťavnaté! Tedy přesně takové jaké by ideální maso mělo být. Dejte mu šanci a vyzkoušejte náš recept na daňčí roštěnky!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 - 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H20M
Vaření 1:20
Maso

Ingredience

    • 1 kg daňčího hřbetu bez kosti
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1 cibule 
    • kořenová zelenina (2 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru), nakrájená na kostky
    • divoké koření (2 bobkové listy, po 7 kuličkách pepře a nového koření, 5 jalovčinek)
    • 25 ml octa
    • 200 ml červeného vína
    • cca litr hovězího vývaru
    • 30-40 hladké mouky
    • 25 g rybízového džemu
    • 1 biocitron, přepůlený
    • krupicový cukr podle potřeby
    • dušená rýže k podávání 

Příprava jídla

1 Vykostěné maso odblaňte a nakrájejte na plátky. Mírně naklepejte a osolte i opepřete. Na oleji je zprudka opečte a dejte stranou. V uvolněné hluboké pánvi opečte na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Zastříkněte octem, přidejte divoké koření, vraťte maso a přiklopené duste 50 minut nebo do změnknutí. Občas zamíchejte. Nejdříve podlévejte vínem, potom podle potřeby vývarem. 

2 Měkké roštěnky vyjměte a šťávu zaprašte moukou. Zalijte 500 ml vývaru a rozmíchejte. Přidejte rybízový džem a přepůlený citron, dochuťte cukrem a provářejte za občasného míchání ještě 30 minut. Proceďte přes husté síto zpět na maso, prohřejte a podávejte nejlépe s dušenou rýží. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Učíme se od mistra: Daňčí wellington

Učíme se od mistra: Daňčí wellington

Daňčí závitek po znojemsku

Daňčí steak v jalovci a bylinkách

Jak nakupovat a upravovat zvěřinu

Jak nakupovat a upravovat zvěřinu

Daňčí kýta se zelím

Nadivoko!

20 zvěřinových receptů

Přidat komentář