Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dárečky a sobi z perníku

Rozhodnete-li se perníčky pověsit na stromeček, mějte jich zásobu na doplňování. Jsou totiž tak dobré, že na něm nikdy dlouho viset nebudou...

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 25-30 perníčků
Doba přípravy: Do hodiny
PT9M
Pečení 0:09
Cukroví

Ingredience

    • 30g tmavé čokolády
    • 60g másla
    • 1 vejce
    • 60g moučkového cukru
    • 2 lžíce medu
    • 250g hladké mouky + na vál
    • 1/2 sáčku kypřicího prášku do perníku
    • 2 lžíce kakaa holandského typu

    NA POLEVU

    • 1 bílek
    • 200–250g moučkového cukru
    • citronová šťáva podle potřeby
    • červená potravinářská barva 

Příprava jídla

1 Čokoládu dejte do misky, přidejte máslo a nechte ve vodní lázni rozpustit (nebo rozpusťte opatrně v mikrovlnné troubě). Nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Vejce smíchejte s cukrem a medem, přilijte rozpuštěnou čokoládu s máslem a lehce prošlehejte. Až se směs spojí, přisypte mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vše spojte a vypracujte vláčné hladké těsto. Troubu zahřejte na 185°C.

2 Těsto vyválejte na lehce pomoučněném válu na plát silný asi 5mm, vykrajujte tvary a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je cca 6–9 minut podle velikosti.

3 Na polevu prošlehejte bílek a pomalu do něj zašlehejte cukr (pozor, šlehat musíte opravdu pomalu, jinak ušleháte sníh), případně zřeďte citronovou šťávou. Polovinu obarvěte potravinářskou barvou a zdobte perníčky: plné plochy dělejte pomocí širokého štětce, nechte zaschnout a dozdobte druhou barvou pomocí zdobicího sáčku. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

34 úžasných vánočních sladkostí

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, kde je možné sehnat, tyto roztomilé vykrajovátka sobů?
Předem děkuji za odpověď.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Kláro,
soba mají například v Ikee: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30133046/ :-)!

Přidat komentář