Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí hořčice

Garantujeme, že kdo tuhle hořčici ochutná, už nikdy nebude chtít jinou. 

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 400 ml
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Zavařenina Středomořská

Ingredience

    • 100 g žlutých hořčičných semínek 
    • 150 ml suchého sektu nebo jablečného octa
    • 150 ml bílého vína 
    • 2 lžičky mořské soli 
    • 4–5 snítek estragonu, lístky otrhané a nasekané 

Příprava jídla

Ve skleněné míse smíchejte hořčičné semínko, sekt nebo ocet, víno a 2 zarovnané lžičky soli. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 3 dny zrát v chladu. Třetí den dejte do kuchyňského robotu, přidejte estragon a rozmixujte dohladka, případně přidejte trochu převařené vody, abyste získali požadovanou konzistenci. Ochutnejte, v případě potřeby dosolte a naplňte sterilizované skleničky. Uzavřené vydrží v chladničce nejméně měsíc. 

NĚCO NAVÍC

Počítejte s tím, že hořčice musí několik dní zrát. 

 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kukuřičné pickles

Ovocný sýr

Bylinky mražené v oleji

Mangové čatní

Nakládejte, zavařujte!

Přidat komentář