Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí Oreo

Sušenky Oreo patří v USA k nejprodávanějším sladkostem. Zkuste jejich domácí verzi bez zbytečných přídatných látek. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví

Ingredience

    • 300g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • špetka soli
    • 100g moučkového cukru
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 4 lžíce kakaa holandského typu
    • 180g másla, změklého
    • 1 vejce

    NA NÁPLŇ

    • 250g měkkého tučného tvarohu
    • 100g sušeného mléka
    • moučkový cukr podle chuti 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl, moučkový i vanilkový cukr a kakao. Přidejte změklé máslo a vejce a vypracujte těsto. Přes potravinářskou fólii ho vyválejte na plát silný 4–5mm a vykrájejte z něj kolečka. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 8–10 minut. Nechte vychladnout.

2 Prošlehejte všechny přísady na krém a spojujte jím kolečka. Skladujte v chladu.

NĚCO NAVÍC

Pokud chcete mít sušenky s reliéfem jako na fotce, pořiďte si speciální razítko a vytlačte ho do vykrájeného těsta na plechu. Razítko koupíte v prodejnách domácích potřeb a doplňků do bytu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Madlenky

Shortbread

Išlské dortíčky

Melomakarona

Casoncelli

Vánoční pečení v Čechách i ve světě

34 úžasných vánočních sladkostí

Komentáře

Obrazek uzivatele
Musím říct, že tenhle recept je teda nic moc. S těstem připraveným přesně dle návodu nešlo dobře pracovat. Poznámka, že je třeba jej vyválet přes folii je na místě, protože jinak to prostě nejde. Přidávala jsem dost mouky, aby se mi těsto netáhlo a sušenky šly vůbec přendat na pečící papír. Zkoušela jsem i sušenková razítka, ale musela jsem pracovat hodně opatrně, aby se mi těsto nepřilepilo k silikonu. Nakonec z toho sušenky udělat šly, ale musela jsem udělat hodně malé tvary. Jsem zklamaná chutí. Sušenka samotná je taková nijaká, příliš máslová. Asi by to chtělo nějaké koření, možná trochu karamelu. Takhle to chutná jako máslo s kakaem, protože tam v podstatě nic jiného není. Po upečení byla sušenka pěkně křehká a lehce se rozpadala na jazyku, právě kvůli hromadě másla. Náplň jsem umíchala dle receptu a pak ji vylila do záchodu.Tekla pěkně.

Přidat komentář