Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí ricottové noky s rajčátky a šalvějí

Příprava domácích noků je víc než snadná. Dát si je můžete i s jinými omáčkami, se šalvějovým máslem či jako přílohu. 

Vydání: 2016/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 250g ricotty
    • 20g strouhaného parmazánu + hobliny na dokončení
    • 1 žloutek
    • špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku
    • 50g hladké mouky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2–3 lžíce panenského olivového oleje
    • 300g směsi žlutých a červených
    • třešňových rajčátek, přepůlených
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • malý svazek šalvěje, otrhané lístky 
     

Příprava jídla

1 Ricottu dejte do mísy se strouhaným parmazánem, žloutkem, muškátovým oříškem a moukou. Osolte a rukama vypracujte lehce lepkavé těsto. Pomoučněnýma rukama z něj vytvarujte kouli a dejte na 20 minut odpočinout do chladničky.

2 V pánvi rozehřejte olej, přidejte rajčátka a česnek a zahřívejte asi 3 minuty, přičemž rajčátka trochu pomačkejte vařečkou. Osolte. Šalvěj nakrájejte najemno a většinu přidejte do pánve. Sundejte z ohně.

3 V rendlíku přiveďte k varu osolenou vodu. Pomocí 2 lžiček tvořte z těsta malé noky a vhazujte je do vody. Vařte zhruba 3 minuty, nebo až vyplavou k hladině. Sceďte a smíchejte s rajčatovou směsí v pánvi. Posypte zbývající šalvějí, opepřete a posypte hoblinami parmazánu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opékaná ryba s kapary a čočkou

Vepřové kari s kešú a kokosovým mlékem

Krůtí kofty s cuketou

Kuře na hořčici a medu s bramborami a hráškem

Jablíčka z ráje

Přidat komentář