Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí termix

Domácí verze nabízí jemnost pudinku a porci bílkovin díky tvarohu.

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT3M
Vaření 0:03
Pohár

Ingredience

    • 500ml plnotučného mléka
    • 2 žloutky
    • 2 lžíce krupicového cukru (nebo podle chuti)
    • 30 g kukuřičného škrobu
    • dřeň z 1 vanilkového lusku
    • 1 balení plnotučného tvarohu ve vaničce (250 g)
    • 2–3 lžíce zakysané smetany

Příprava jídla

1 Z mléka odlijte cca 150 ml a rozmíchejte v menší misce se škrobem. Žloutky s cukrem rozšlehejte a nechte zatím stranou. Do zbytku mléka vyškrábněte zrníčka vanilky z podélně rozpůleného lusku a přiveďte k varu. Jakmile je mléko horké, vlijte pár lžic horkého mléka do žloutků, aby se ‚natemperovaly‘, a rozmíchejte. Do hrnce přilijte mléko s rozmíchaným škrobem a vařte, dokud nezačne směs mírně houstnout. Pak vlijte žloutkovou směs a za stálého míchání na mírném ohni vařte dvě až tři minuty.

2 Odstavte z ohně a na povrch směsi přitiskněte těsně potravinářskou fólii, zabráníte tak tvorbě škraloupu. Nechte vy- chladnout na pokojovou teplotu, pak sejměte fólii a vešlehejte dovnitř tvaroh a zakysanou sme- tanu. Podávejte vychlazené.

NĚCO NAVÍC
Termix obměníte, když v horkém mléce rozmícháte pár lžic kakaa nebo v hotové horké směsi (před zašleháním tvarohu) rozpustíte nasekanou čokoládu. Vanilkový termix zdobte ovocem a čokoládový nastrouha- nou čokoládou. Místo cukru můžete použít i třeba javorový sirup, v takovém případě jím oslaďte až tvaroh.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečno-hruškový kompot

Kaše s hráškem, česnekem a avokádem

První dhal

Květák se sýrem

Tousty s čedarem a jablkem

Lasagne do ruky

Masové kuličky s mrkví

Těstoviny primavera

Přidat komentář