Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Duhový pstruh na páře s pomerančem a tymiánem

Z filátek ze pstruha s teplým bramborovým salátem vykouzlíte lehké letní jídlo raz dva.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 200 g nových brambor, vydrhnutých a přepůlených
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce řeckého jogurtu nebo podle chuti 2 lžíce nasekané máty
    • 1 salát little gem, omytý a nakrájený (nebo balení salátových srdíček)
    • 2 filety duhového pstruha (nebo lososovitého pstruha) s kůží
    • 25 g másla, rozpuštěného
    • 1/2 lžičky fenyklových semínek, opražených nasucho
    • 1/2 lžičky lístků citronového tymiánu
    • čerstvě nastrouhaná kůra z 1 pomeranče, na tenké proužky
    • vločková sůl na ochucení
    • olivový olej k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Dejte vařit osolenou vodu na brambory. Když se vaří klokotem, přidejte brambory a vařte 8–10 minut doměkka. Sceďte a nechte dobře okapat na cedníku, aby z brambor unikla pára, asi 3–4 minuty.

2 Brambory dejte do mísy a do ještě horkých přimíchejte jogurt a mátu. Pak přidejte nakrájený salát, osolte a opepřete. Udržujte v teple.

3 Do hrnce nalijte vodu asi do 5cm výšky a nechte vařit jemným bublinkovým varem. Navrch připevněte napařovací košíček (nebo vhodný cedník či síto) vyložený pečicím papírem. Umístěte do něj filety pstruha kůží nahoru, zakryjte a vařte na páře 3–4 minuty. To by měla být ryba uvnitř ještě lehce syrová. Opatrně stáhněte a vyhoďte kůži z filetů. Rybu polijte rozpuštěným máslem, posypte opraženými fenyklovými semínky, tymiánem, proužky pomerančové kůry a solí. Opět pařák zakryjte a vařte na páře další 1–2 minuty, dokud není ryba hotová. Podávejte s bramborami a salátem, a pokud chcete, můžete okolo nakapat olivový olej.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinková polévka s mandlemi

Zapečený letní květák

Vepřové maso s nudlemi po asijsku

Skandinávské kuličky s okurkovým salátem

Přidat komentář