Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušené kysané zelí s rozinkami

Nápaditá obměna tradiční přílohy

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Dušení 0:20
Česká

Ingredience

    • 2 lžíce sádla
    • 1 větší cibule, nakrájená nadrobno
    • 600 g bílého sudového kysaného zelí (ne sterilovaného!)
    • hrst rozinek, propláchnutých
    • 1 bobkový list
    • sůl
    • 1 lžička celého kmínu
    • cukr podle chuti (nemusí být)

Příprava jídla

V kastrole rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli dorůžova. Přidejte překrájené a vymačkané zelí, hrst rozinek, bobkový list, trochu soli a kmín (podle chuti zelí) a podlijte zhruba 100 ml vody. Duste pod poklicí doměkka, trvá to 15–20 minut. Občas zamíchejte, případně podlijte. Je-li třeba, dolaďte chuť solí či cukrem, ale rozinky by měly kyselost zelí tak akorát vyvážit.

NĚCO NAVÍC

Chcete-li, můžete zelí zahustit v polovině dušení najemno nastrouhanou syrovou moučnou bramborou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový krém s kroupovým jelítkem

Pečený vepřový bůček s žemlovou nádivkou

Vázané koláče s tvarohem a povidly

Brambory a zelí, živobytí celý

Přidat komentář