Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušičkové pusinky

Leckdo by řekl, že pusinky jsou nuda, ale když k nim pustíte děti, během chvilky máte armádu vtipných duchů a dušiček.

Vydání: 2014/11
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 plechy
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Pečení 1:00
Chuťovka Americká

Ingredience

    • 5 bílků ze středně velkých vajec, o pokojové teplotě
    • špetka soli
    • 340 g krupicového cukru
    • 1/2 lžičky přírodního vanilkového extraktu
    • černá gelová barva či černý cukrářský fix (koupíte např. na www.fialapraha.cz)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem. Do mísy od robotu vyklepněte bílky, přidejte špetku soli a na střední rychlost nechte šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, vsypte půl dávky cukru a šlehejte dál. Potom nadvakrát postupně zašlehejte zbytek cukru a vanilkový extrakt. Zvyšte pohon na maximum a vyčkejte pár minut, než se vytvoří pevný lesklý a jemný sníh bez znatelných krupiček.

2 Sníh přendejte do jednorázového sáčku s hladkou cukrářskou špičkou o průměru 9 mm. Na plech stříkejte jednotlivé pusinky: zatlačte na pytlík, nastříkněte bochánek, přestaňte tlačit a rychle odtáhněte – získáte tak krásné špičky.

3 Plechy vložte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte cca 1 hodinu. Během pečení nebo spíš sušení zkuste 3–4x otevřít na krátkou chvilku troubu. Vypustíte tak přebytečnou vlhkost a pusinky nebudou praskat. Pusinky jsou hotové, když jdou snadno odlepit od podložky. Nechte je vychladnout v pootevřené troubě. 

4 Zdobit je můžete hned nebo později. Uložte do vzduchotěsné nádoby a skladujte při pokojové teplotě.

NĚCO NAVÍC

Inspiraci na tyto strašidelné pusinky máme od Stáni Mutlové. Na podzim 2014 vydala kuchařku Sladké bary a její vypečené dobroty můžete ochutnat také díky www.punkrockcakes.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cupcaky s hrobečky

Mrkající chameleon

Strašidelná party

Přidat komentář