Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušičkové pusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1620 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 343 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Leckdo by řekl, že pusinky jsou nuda, ale když k nim pustíte děti, během chvilky máte armádu vtipných duchů a dušiček.

Suroviny

ze středně velkých vajec, o pokojové teplotě
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt ½ ČL
černá gelová barva či černý cukrářský fix (koupíte např. na www.fialapraha.cz)

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2

Do mísy od robotu vyklepněte bílky, přidejte špetku soli a na střední rychlost nechte šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, vsypte půl dávky cukru a šlehejte dál.

3

Potom nadvakrát postupně zašlehejte zbytek cukru a vanilkový extrakt. Zvyšte pohon na maximum a vyčkejte pár minut, než se vytvoří pevný lesklý a jemný sníh bez znatelných krupiček.

4

Sníh přendejte do jednorázového sáčku s hladkou cukrářskou špičkou o průměru 9 mm. Na plech stříkejte jednotlivé pusinky: zatlačte na pytlík, nastříkněte bochánek, přestaňte tlačit a rychle odtáhněte – získáte tak krásné špičky.

5

Plechy vložte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte cca 1 hodinu. Během pečení nebo spíš sušení zkuste 3–4x otevřít na krátkou chvilku troubu. Vypustíte tak přebytečnou vlhkost a pusinky nebudou praskat. Pusinky jsou hotové, když jdou snadno odlepit od podložky. Nechte je vychladnout v pootevřené troubě. 

6

Zdobit je můžete hned nebo později. Uložte do vzduchotěsné nádoby a skladujte při pokojové teplotě.

NĚCO NAVÍC
Inspiraci na tyto strašidelné pusinky máme od Stáni Mutlové. Na podzim 2014 vydala kuchařku Sladké bary.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč