Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňové cupcaky

Dejte si dýni nasladko! Přimíchejte ji do těsta a získáte úžasné podzimní cupcaky, kterých můžete sníst, kolik chcete. Jsou přece plné zeleniny!

Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 cupcaků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chuťovka Americká

Ingredience

    • 175 ml slunečnicového oleje
    • 175 g třtinového cukru
    • 3 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 200 g oloupané a nahrubo nastrouhané dýně (hokkaido nebo máslové)
    • 100 g rozinek sultánek, propláchnutých
    • nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče
    • 2 lžičky mleté skořice
    • 200 g hladké mouky
    • 1,5 lžičky kypřicího prášku
    • 1 lžička jedlé sody

    NA DOKONČENÍ

    • 200 g čerstvého smetanového sýra (Lučina, Buko nebo Philadelphia)
    • 85g moučkového cukru
       

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C a vyložte papírovými košíčky 12 formiček na muffiny. Olej vlijte do mísy, přidejte cukr, vejce a vanilku a vše prošlehejte. Vmíchejte nastrouhanou dýni, sultánky a pomerančovou kůru. Přisypte skořici, mouku prosátou s kypřicím práškem a sodou a vše zlehka promíchejte. Těsto rozdělte lžící do 3/4 výšky formiček a pečte zhruba 25 minut, až na zapíchnuté špejli ulpí maximálně jeden dva vlhké drobečky. Nechte vychladnout na mřížce.

2 Nejlépe elektrickým šlehačem prošlehejte sýr a cukr. Hotovým krémem ozdobte cupcaky. 

NĚCO NAVÍC

Na krému se budou hezky vyjímat i nasucho opražené a nahrubo nasekané pekanové nebo vlašské ořechů.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládovo-dýňové kousky

Dýňová polévka s vanilkou

24 úžasných dýňových receptů

Komentáře

Obrazek uzivatele
<3 výborné!

Přidat komentář