Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňové pyré

Kaše z pečené dýně je jednoduše skvělá. Určitě neopomeňte lístky šalvěje, dodají pyré úžasný chuťový rozměr.

Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Zelenina Česká

Ingredience

    • asi 1,5 kg dýně, nakrájené na kostky (viz Něco navíc)
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 10 lístků šalvěje
    • olivový olej na pokapání dýně
    • 2 brambory, oloupané
    • 125 ml smetany ke šlehání 
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem, posypte cukrem a lístky šalvěje. Zakryjte alobalem a pečte 20 minut. Pak sejměte alobal, vraťte do trouby a pečte dalších asi 20 minut (záleží na velikosti). Dýně by měla na okrajích začít zlátnout.

2 Mezitím dejte do osolené vody vařit brambory; trvá to 20 minut.

3 Z upečené dýně odstraňte listy šalvěje a dýni rozmixujte s bramborami a smetanou na hladké pyré. Osolte a podávejtes daňčím steakem.

NĚCO NAVÍC
Na pyré je ideální dýně hokkiado nebo muškátová dýně. Hokkaido stačí nakrájet a zbavit semínek, muškátovou je před pečením potřeba i oloupat.

Daňčí steak v jalovci a bylinkách

Daňčí maso je pravidelně k dostání v lepších supermarketech nebo je koupíte v prodejnách se zvěřinou. Stejným způsobem...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

24 úžasných dýňových receptů

Přidat komentář