Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňovo-řepný salát se smetanou

Když do salátu přidáte sýr nebo opečenou slaninu, může fungovat jako hlavní jídlo. Když nepřidáte nic, bude to originální příloha k masu. A navíc chutná i zastudena!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8–12 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Pečení 0:45
Salát

Ingredience

    • 1 kg drobnější červené řepy
    • 6 červených cibulí, oloupaných
    • 1,25 kg máslové dýně, oloupané a zbavené semen
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 50 ml olivového oleje
    • 80 g polníčku, potočnice nebo rukoly
    • 350 ml zakysané smetany
    • 6 lžic smetanového křenu nebo
    • 3 lžíce najemno nastrouhaného křenu
    • šťáva z 1 citronu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C. Řepu oloupejte a každou bulvu nakrájejte na 8 klínků. Na stejně velké kousky nakrájejte i cibuli a dýni. Zeleninu nasypte do velkého pekáče. Ocet smíchejte s cukrem a vešlehejte olej, směsí pokropte zeleninu a pečte ji 40–45 minut dozlatova a doměkka, v polovině promíchejte.

2 V misce smíchejte zakysanou smetanu, křen a citronovou šťávu, osolte a opepřete podle chuti.

3 K podávání dejte pečenou zeleninu na servírovací talíř či do mísy, doplňte čerstvými zelenými lístky a ochucenou smetanou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s ostružinami a řepou dvou barev

Salát z pečené kořenové zeleniny

Vietnamský karotkový salát

Přidat komentář