Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolová polévka s klobáskami

Použijte jakékoli čerstvé klobásky, které mají pikantní chuť a polévku také okoření. Nebo si udělejte domácí! V takovém případě si můžete vyladit jejich chuť vlastní kořenicí směsí... 

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT35M
Vaření 0:35
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 500g čerstvých klobásek (my jsme použili jehněčí klobásky merguez), nakrájené na špalíčky
    • 2 cibule, nasekané najemno
    • 1 červená paprika nakrájená na menší kousky
    • 2x 400g konzerva sekaných rajčat
    • 2 lžíce worcesterské omáčky 
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 2x 400g konzerva červených fazolí, slitých
    • nasekaný koriandr nebo petržel na ozdobení

Příprava jídla

1 V pánvi rozehřejte olej, přidejte klobásky a opékejte je dozlatova. Přidejte cibuli a papriku opékejte dalších 5 minut, dokud zelenina trochu nezměkne. Přilijte sekaná rajčata, pak prázdnou konzervu naplňte vodou a její obsah přidejte k rajčatům spolu s worcesterskou omáčkou, dijonskou hořčicí a třtinovým cukrem.

2 Osolte, opepřete a na mírném plameni vařte zakryté 15 minut. Pak přidejte všechny fazole a nechte povařit dalších 5–10 minut, případně nařeďte vodou. Servírujte posypané koriandrem nebo petrželkou, pro sytější večeři můžete doplnit tortillou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová panenka s estragonem & špenátová polenta

Těstoviny s modrým sýrem, šalvějí a ořechy

Pikantní čínské kuře

Treska s pestem a česnekovými bramborami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nemám ráda papriku, tak jsem polívku uvařila bez ní a byla výborná.

Přidat komentář