Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolová polévka s klobásou

Když nechcete přikusovat chléb, můžete polévku ještě zhutnit kostičkami brambor.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce oleje
    • 1 klobása podle vašeho výběru (my jsme použili chorizo)
    • 2 střední cibule, nakrájené najemno
    • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
    • 3 stroužky česneku, najemno
    • 4 lžíce rajčatového protlaku
    • 1,5 litru zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 červená paprika, nejlépe kapie, nakrájená na proužky
    • 400 g konzerva malých červených fazolí, slitých a propláchnutých
    • 400 g konzerva velkých bílých fazolí, slitých a propláchnutých

    K PODÁVÁNÍ

    • zakysaná smetana
    • nasekaná hladkolistá petrželka

Příprava jídla

Na oleji ve větším hrnci opečte klobásu nakrájenou na kolečka dozlatova a dokřupava. Opečenou klobásu vyjměte a odložte stranou.

2 Do uvolněného hrnce na tuk vypečený z klobás vsypte cibuli a mrkev, krátce je osmahněte, přidejte česnek, opět mírně osmahněte, přidejte protlak, opečte ho a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 15 minut, potom přidejte kapii a obojí fazole a vařte, dokud nebude paprika měkká a fazole dokonale prohřáté.

3 Do hotové polévky vsypte odloženou opečenou klobásu, nechte ji ještě chvilku prohřát a podávejte se lžící zakysané smetany a ozdobené čerstvou petrželkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové rizoto z trouby

Losos v krémové omáčce s česnekem

Rajská sekaná

Pikantní kuřecí pekáček s cizrnou a batáty

Přidat komentář