Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Focaccia s červenou cibulí

Italská kuchyně je proslulá svou jednoduchostí a důrazem na sezonní a lokální suroviny. A Italové jsou zase proslulí láskou k jídlu – dokážou nad ním vést vášnivé debaty, jídlo si dovedou vychutnat a u stolu umějí sedět hodiny... Ono také projíst se antipasti, primi piati a secondi piati až k dolce chvíli trvá. A v Itálii se zásadně nespěchá.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 3 placky
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT25M
Pečení 0:25
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 500 g hladké mouky
    • 2 lžičky sušeného droždí
    • 300–350 ml vlažné vody
    • 5 lžic extra panenského olivového oleje + další na potírání
    • 1 lžička soli + další na posypání 
    • 4 červené cibule, část nakrájená na kolečka a část na měsíčky 
    • snítka rozmarýnu, lístky odrhnuté a nasekané nahrubo
     

Příprava jídla

1 V míse smíchejte mouku, droždí, vodu, olivový olej a vypracujte hladké a elastické těsto, v robotu s hákem to bude trvat asi 8–10 minut.

2 Těsto vytvarujte do koule a dejte do olejem vymazané mísy. Nechte kynout asi hodinu.

3 Troubu předehřejte na 230°C. Těsto stlačte pěstí, přisypte sůl a krátce na pracovní ploše prohněťte, jen aby se sůl zapracovala. Těsto rozdělte na 3 díly a z každého vytvarujte placku o síle 1–2 cm. Do placek vtiskněte nakrájenou cibuli. Nechte zhruba půl až hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí výšku. Potřete olejem, posypte rozmarýnem a pečte 20–25 minut.

4 Vyjměte z trouby, znovu potřete olivovým olejem, posypte solí (ideálně vločkovou) a podávejte nejlépe ještě za tepla.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkový olej s česnekem

Kalamáry s hráškem na víně

Penne all’amatriciana

Špagety cacio e pepe

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Lilek a cukety a papriky z pánve

Krémová polenta s mascarpone

Ricottový trifle s mandlovými sušenkami

Přidat komentář