OBCHOD

Frappé

Ledové frappé, které se vůbec poprvé podávalo v roce 1957 v Soluni, vám v Řecku nabídnou všude: v taverně, restauraci i na pláži... A udělat si ho můžete i doma. Je totiž boží! 

Vydání: 2014/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 10 minut
Nápoj Řecká

Ingredience

    • 2 lžičky instantní kávy
    • 2–3 lžičky krupicového cukru (nebo podle chuti viz Něco navíc) 
    • kostky ledu
    • 4 lžíce mléka 

Příprava jídla

1 Instantní kávu vsypte do šejkru nebo uzavíratelné sklenice, třeba na zavařování. Přidejte cukr podle chuti a 8–10 lžic studené vody. Šejkrujte asi 30 vteřin nebo víc, až vznikne hustá pěna. Podle chuti můžete v pěniči mléka napěnit mléko.

2 Zhruba do poloviny vysoké sklenice vsypte kostky ledu, vlijte kávovou pěnu, přidejte studené mléko nebo mléčnou pěnu a dolijte vodou. Servírujte s brčkem.

NĚCO NAVÍC

I když nemáte rádi příliš sladkou kávu, cukr je v tomto případě třeba. Proto dávku o moc nesnižujte, právě obsah cukru totiž pomůže vytvořit a ztužit kávovou pěnu. 

 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ledová káva s javorovým sirupem

Sicilská granita

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné, v takových vedrech ideální :-)
Obrazek uzivatele
Doporucuji na chlazeni pouzit misto kostek ledu kostky zmrazene kavy. Pri rozpousteni se tak nebude redit chut frappe - jedna se o trik Marthy Stewart - http://www.marthastewart.com/251981/coffee-ice-cubes

Přidat komentář