Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Galetka s růžičkovou kapustou a slaninou

Galetka se ve Francii říká palačinkám z pohankové mouky. Plnit se mohou sladkou i slanou náplní.

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 10 galetek
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odpočinutí
PT15M
Opékání 0:15

Ingredience

    • 250g pohankové mouky
    • 1 vejce
    • 1/4 lžičky hrubozrnné mořské soli
    • 2 lžíce rozpuštěného sádla
    • sádlo nebo máslo na opékání

    NA NÁPLŇ

    • 150g slaniny, nakrájené na kostičky
    • 300g mražených kapustiček, povolených, nakrájených na čtvrtky
    • 1 větší jablko, zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
    • 1–2 vejce
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 300g výraznějšího sýra (např. goudy), nastrouhaného 

Příprava jídla

1 Suroviny na těsto rozmixujte s 500ml vody v robotu a pak z něj postupně připravte tenké palačinky. Těsto vždy roztáhněte po celé ploše rozpálené pánve do co nejtenčí placky a opečte ji z obou stran.

2 Slaninu na náplň opečte dokřupava, když už je skoro hotová, přidejte kapustičky a ještě 2 minuty opékejte, aby zezlátly. Odstavte, nechte zchladnout a vmíchejte jablko. Vejce prošlehejte s hořčicí a do směsi vmíchejte sýr.

3 Galetky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, střed vždy potřete vejcem se sýrem, navrch dejte 1 až 2 lžíce kapustové směsi, přehněte kraje a dejte krátce zapéct do trouby vyhřáté na 200°C; stačí 5 minut. Připravit je můžete po jedné na pánvičce na mírném plameni, v tom případě ale ohřejte směs slaniny a kapustiček vedle a potom ji na galetku navršte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oříšková palačinka s karamelizovanými hruškami

Dutch baby s citronovým krémem a borůvkami

Dort crêpes Suzette

Palačinky à la vejce Benedikt

Dutch baby s pečenými rajčátky

Přidat komentář