Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gimlet s celerem

Drink na uvítanou překvapí chutí i barvou...

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Nápoj

Ingredience

    • 60 g krupicového cukru
    • 2 limety
    • 4 řapíky celeru, pěkné vršky s lístky uschované na ozdobení
    • 120 ml ginu
    • špetka soli

Příprava jídla

1 V rendlíku smíchejte cukr a 60 ml vody a svařte na cukrový sirup. Do horkého sirupu přidejte nakrájené proužky z limetové kůry (pouze zelenou část), přiklopte a nechte vystydnout. Vychladlý sirup přeceďte, kůru vyhoďte.

2 Celer buď odšťavněte v odšťavňovači, nebo jej nakrájejte na kusy a vložte do mixéru s troškou vody a rozmixujte. Pak přeceďte přes jemné sítko, aby vznikla čirá šťáva, získat byste měli 120 ml. Limety vymačkejte, abyste získali 45 ml šťávy. V šejkru nebo větší uzavíratelné sklenici s několika kostkami ledu důkladně protřepte gin, připravený sirup, limetovou šťávu, celerovou šťávu a špetku soli.

3 Přes sítko nalijte do dvou vychlazených sklenic a ozdobte snítkou celeru s lístečky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

Rolky z ředkve daikon

Bramborovo-zelné střapatky s uzeným pstruhem

Batátové crostini s modrým sýrem

Pomalu pečená hovězí žebra

Salát z červeného zelí

Pomazánka z červené řepy

Mrkvová pomazánka

Trhací chleba se šalvějí, tyrolským špekem a pečeným česnekem

Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou

Sticky toffee pudding

Přidat komentář