Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Glogg (svařené víno)

Kvůli macerování začněte s vařením den předem. Část redakce nápoj nadchl, části se zdál výsledek moc sladký (v takovém případě však není nic snazšího, než ještě rozředit nápoj vínem). 

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 litr
Doba přípravy: Do 20 minut
+ macerování
PT35M
Vaření 0:35
Nápoj

Ingredience

    • 300ml sirupu z bezových květů
    • 10 tobolek kardamomu, mírně podrcených
    • 8 hřebíčků
    • 2 svitky skořice + další na ozdobení
    • 1,5 litru suchého bílého vína
    • 1 lžíce krupicového cukru 

Příprava jídla

1 Smíchejte sirup z bezových květů, koření a 250ml vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut. Vypněte a nechte přes noc macerovat. Další den sceďte do čistého rendlíku, přidejte víno a cukr a na středním plameni míchejte, až se cukr rozpustí. Podávejte v silnostěnných sklenicích, ozdobené svitky skořice. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zimní salát se zálivkou z podmáslí

Gravlax s dipem z kozího sýra

Bramborová polévka se slaninou

Krevetové chlebíčky

Srnčí masové koule s houbovým ragú

Mandlové bábovičky s džemem

reklama

Přidat komentář