Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grepový francouzský toust

Dokonalá zimní snídaně, která vás nabije pozitivní energií!

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ nasáknutí chleba
PT10M
Opékání 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 2 velká vejce
    • 100 ml polotučného mléka
    • 3 grepy (nejlépe 2 růžové a 1 bílý), z 1 grepu jemně nastrouhaná kůra, z 1 vykrájená filátka a ze 2 vymačkaná šťáva
    • 1/2 vanilkového lusku
    • 1 lžička mleté skořice
    • 4 silnější plátky briošky či vánočky
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 1/3 lžičky mletého kardamomu (nemusí být)
    • 2 lžičky másla
    • 50 g crème fraîche nebo vysokotučné zakysané smetany, k podávání

Příprava jídla

1 Ve větší misce prošlehejte vejce, mléko, nastrouhanou grepovou kůru, vyškrábnutou dřeň z 1/4 vanilkového lusku a skořici. Do vzniklého těstíčka ponořte plátky briošky a nechte je 30 minut nasáknout (můžete je v misce s těstíčkem nechat i přes noc v lednici).

2 Grepovou šťávu nalijte do menší pánve, vmíchejte 1 lžíci cukru a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu a svařte do konzistence sirupu. Odložte stranou.

3 Zbylý cukr smíchejte se zbylou dření vyškrábnutou z vanilkového lusku a karda- momem (chcete-li ho použít). Na středním plameni rozehřejte pánev a nechte na ní rozpustit polovinu másla. Pak opatrně vložte 2 plátky briošky v těstíčku (pozor, budou velmi křehké) a opečte je z obou stran dozlatova. Zopakujte se zbylým máslem a plátky briošky.

4 Mezitím můžete ohřát grepový sirup. Hotové francouzské tousty obalte ze všech stran v kořeněném cukru. Podávejte s filátky grepu, kopečkem crème fraîche a polité grepovým sirupem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kořeněný dort s kandovanou pomerančovou kůrou

Klementinkové crème brûlée

Citronové muffiny s mákem a mandlemi

Mandlovo-pomerančový koláč

Přidat komentář