Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované masové válečky s bylinkami

Bylinky dodají tomuto jednoduchému receptu skvělou chuť a vůni a díky jejich svěžím lístkům bude maso i krásně šťavnaté – tomu napomůže i voda, kterou do masa zapracujete.

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
PT8M
Maso

Ingredience

    • 500 g směsi mletého hovězího a vepřového masa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3cm kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný najemno
    • 1 lžička ostrého koření adžika (nemusí být)
    • 2 stroužky česneku, nadrcené najemno
    • po hrsti jemně nasekané máty a oregana
    • 10 větších šalvějových lístků, nasekaných
    • olivový olej na tác a na potření
    • bylinkový dip k podávání (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 Maso dejte do mísy, osolte je a opepřete a přilijte k němu cca 200 ml studené vody. Rukama vodu zapracujte tak, aby maso začalo být velmi dobře soudržné a mírně lepivé. Potom přidejte všechny ostatní suroviny a dobře zpracujte rukama do homogenní hmoty.

2 Navlhčenýma rukama pak tvarujte z hmoty válečky dlouhé asi jako prst a cca 2 cm v průměru. Složte je na tác vytřený olejem a dejte na 1 hodinu do lednice. Následně je potřete olejem a grilujte na středně rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany. (Pokud máte u grilu řídkou mřížku a hrozilo by propadnutí válečků dolů, můžete je napíchnout na špejle předem namočené do vody a grilovat je na nich.)

NĚCO NAVÍC
Na dip smíchejte kelímek zakysané smetany, limetovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec vmíchejte nasekané bylinky podle vlastní fantazie a dip pokapejte olivovým olejem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Casserole s klobásou a rajčaty

Succotash s grilovanou polentou

Lečo pirohy

Polévka à la čorba

Jablečno-dýňové pyré

Domácí bylinkový sirup

Koláč s broskvemi a mirabelkami

Vanilková zmrzlina na ruční pohon

Přidat komentář