Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný naan s bylinkami a sýrem

Zapomeňte na kupované pečivo a upečte si na grilu vlastní! Můžete je plnit nebo je jen osolte a podávejte jako přílohu.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 10 placek
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Chléb a pečivo

Ingredience

    NA TĚSTO

    • 670 g hladké mouky
    • 4 lžičky kypřicího prášku
    • 4 lžičky soli + na posypání
    • 4 lžičky krupicového cukru
    • 125 ml bílého jogurtu
    • 1 velké vejce
    • 60 ml rostlinného oleje

    NA NÁPLŇ

    • 1 a půl hrnku nahrubo nasekaného koriandru
    • 1/2 hrnku nahrubo nasekané máty
    • 1/4 hrnku ořechů kešú nebo loupaných mandlí
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce zázvoru, najemno nakrájeného
    • 1 lžička soli
    • 6 lžic rostlinného oleje
    • 100–150 g čerstvého sýra, rozdrobeného
    • máslo na potření

Příprava jídla

1 Do mísy vsypte mouku, kypřicí prášek, sůl a cukr. V jiné misce prošlehejte jogurt, vejce, 375 ml vody a olej. Směs přilijte do mísy se suchými přísadami a hněťte, nejlépe v robotu s hnětacím hákem, zhruba 5 minut, až vznikne měkké, lehce lepivé těsto. Pokud vám přijde lepivé až příliš, přisypte ještě trochu mouky.

2 Těsto vyjměte z mísy na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rozdělte je na deset stejných dílů. Každý vytvarujte do kuličky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a lehce pomoučněný.

3 Na náplň vsypte do mixéru koriandr, mátu, ořechy nebo mandle, česnek, zázvor a sůl a pulzy nasekejte tak, aby byly všechny ingredience najemno. Zapněte mixér a pomalu přilévejte olej a zapracovávejte ho. Hotové pesto přesuňte do misky.

4 Na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte každý kousek těsta do placky o průměru zhruba 13 cm. Potřete ji cca 2 lžičkami bylinkového pesta (nechte zhruba 1 cm od okraje volný) a přidejte lžíci sýra. Postupně seberte volné okraje a stiskněte je uprostřed, jako když tvoříte uzlík. Naplněnou placku otočte spojem dolů a opatrně ji vyválejte na průměr 15 cm. Hotové placky skládejte na talíř vyložený pečicím papírem a jednotlivé placky prokládejte pečicím papírem, aby se neslepily.

5 Rozehřejte gril a rošt potřete olejem. Placky pečte na zakrytém grilu zhruba 2–4 minuty z každé strany, nejdříve spojem dolů, potom obraťte. Hotové placky potírejte máslem a sypte solí.

NĚCO NAVÍC

Naan můžete klidně naplnit jen sýrem (skvělá bude kombinace fety a mozzarelly) nebo jen bylinkami, ale také ho můžete upéct bez náplně a podávat ho jako přílohu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami

Krkovička v pivu

Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

Uzený rostbíf

Grilované batáty

Salát s grilovaným melounem

Tacos s kuřecími špízky a grilovanou zeleninou

Grilované plněné papriky

Přidat komentář